15.00
Do koszyka

Kumkwat z Korfu

Kumkwat to owoc wiecznie zielonych drzew, w Europie spotykanych niemal wyłącznie na greckiej wyspie Korfu. Dojrzewający w gorącym słońcu tryska słodyczą, a dla zrównoważenia skąpany jest w najlepszej ciemnej czekoladzie. Cienka cukrowa otoczka nadaje mu chrupkości i niesamowity wygląd kamyka z korfiańskiej plaży.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

kumkwat w syropie [kumkwat (50%), cukier, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu], czekolada (24,5%) (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa),  cukier, stabilizator: guma arabska; dekstroza, barwniki: dwutlenek tytanu, kurkuma, kwas karminowy, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin.

Produkt może zawierać: gluten (pszenica), mleko,  orzeszki arachidowe i inne orzechy.

Masa kakaowa w czekoladzie min. 70%.

Wartość energetyczna w 100g produktu: 1600kJ/380kcal, tłuszcz 12,6g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 7,7g, węglowodany 66g w tym cukry 51g, białko 3,9g, sól <1g.

Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C.